Hoppa till huvudinnehåll
Produktbild för Bon voyage 1 Onlinebok Grupplicens 12 mån
Liber

Bon voyage 1 Onlinebok Grupplicens 12 mån

Författare: Vaderlind, Madeleine, Lecomte, Marie
Om Bon Voyage 1 Onlinebok

Bon voyage 1 är en allt-i-ett-bok i franska för år 6. Den förenar alla de krav som man kan ställa på ett nybörjarmaterial i språk för ungdomar: tydlig struktur, lättbegripliga förklaringar, progression i lagom takt, metodisk uppbyggnad av uttal, ordförråd samt ett spännande faktainnehåll. Allt detta presenterat i intresseväckande och lekfulla sammanhang på elevernas egen nivå.

Strukturen

Allt-i-ett-boken består av 14 kapitel som behandlar teman som klassrummet, fritidssysselsättningar, veckodagar och skolämnen, att gå på café och restaurang, månader och årstider, julfirande m.m. Varje kapitel inleds med de mål som eleven kan uppnå och avslutas med en checklista där eleven kan pricka av vad hen verkligen har uppnått och hur detta kan visas i praktisk handling.

Innehållet

I kapitlen finns korta texter och enkla dialoger, glada sånger och medryckande melodier – flertalet specialskrivna och komponerade för läromedlet. Dessutom enkla uttalsramsor för att träna både de enskilda ljuden, betoningen och satsmelodin. Realia förekommer på olika sätt, bl.a. i form av de brev som huvudpersonen Moa skriver hem till Sverige. Varje kapitel avslutas med ett avsnitt av en tecknad serie, som handlar om en kringresande cirkus. En berättelse med spänning som får sin upplösning i slutet av boken. Allt är "förpackat" i en luftig och överskådlig layout med mängder av foton och tecknade illustrationer som hjälper till att förklara och ge liv och autenticitet åt materialet.

Grammatiken

Små portioner av grammatiska moment introduceras fortlöpande och de rikhaltiga och lekfulla övningarna ger eleverna möjlighet att träna, befästa och repetera varje moment innan de går vidare. Längst bak i allt-i-ett-boken finns en minigrammatik som sammanfattar de grammatiska moment som man gått igenom under kursen.

Vad är en Onlinebok?
Status: Tillgänglig
Pris: 99 kr
Stadium: 4-6, 7-9
Ämne: Franska
Läromedel: Grundläromedel
Utgiven: 2012-08-22
Artikelnummer: 9789147914630