Hoppa till huvudinnehåll
Produktbild för Möt svenskan 1 onlinebok Ny (elevlicens) 1 år
Sanoma Utbildning

Möt svenskan 1 onlinebok Ny (elevlicens) 1 år

Författare: Lennartsson, Åsa
Onlineboken
Vår nya onlinebok är en digital kopia av den tryckta boken och har i de flesta fall ljud. Det går inte att skriva direkt i boken men det finns en anteckningsfunktion bredvid. Onlineboken är tillgänglig från valfri dator eller surfplatta med internetuppkoppling.

Möt svenskan är ett nytt material för nyanlända ungdomar som går på högstadiet eller språkintroduktion.

Det är viktigt med en grundläggande start för att skapa förutsättningar för ett fortsatt lärande. I Möt svenskan får eleven långsamt och metodiskt träna sitt nya språk. Möt svenskan består av tre elevböcker. Varje bok är uppbyggd kring ett stort antal bilder som illustrerar ord som eleven behöver i sin vardag.
Böckerna kommer att finnas inlästa som mp3-filer.

Första boken, Möt svenskan 1, börjar på en mycket enkel basnivå och passar för alla elever som inte kommit i kontakt med det latinska alfabetet tidigare. Här tränas alfabetet från grunden; genom att läsa, ljuda och forma bokstäver. Nya ord presenteras i sitt sammanhang och övas in i lagom takt. Genom att eleven får uttrycka sig både på svenska och sitt modersmål stärks förståelsen av de nya orden. Här finns även avsnitt som tar upp enkel matematik som siffror, taluppfattning samt några matematiska begrepp.

Lärarhandledningarna ger användbara metodiska tips till varje sida i respektive bok och innehåller även kopieringsunderlag, facit och tester till de tre böckerna. Det arabiska alfabetet finns med i lärarhandledningen samt uttalet av det latinska alfabetet på arabiska. Anledningen till att bara det arabiska alfabetet finns med är att många av språken som talas av våra nyanlända ungdomar bygger på det arabiska alfabetet.

Status: Tillgänglig
Pris: 105 kr
Stadium: 7-9, SFI & SVA, SFI & SVA
Ämne: Svenska som andraspråk, Svenska som andraspråk
Läromedel: Komplement
Utgiven: 2018-01-25
Artikelnummer: 9789152352694