Hoppa till huvudinnehåll
Produktbild för Möt svenskan 2 onlinebok Ny (elevlicens) 1 år
Sanoma Utbildning

Möt svenskan 2 onlinebok Ny (elevlicens) 1 år

Författare: Lennartsson, Åsa
Onlineboken
Vår nya onlinebok är en digital kopia av den tryckta boken och har i de flesta fall ljud. Det går inte att skriva direkt i boken men det finns en anteckningsfunktion bredvid. Onlineboken är tillgänglig från valfri dator eller surfplatta med internetuppkoppling.

Möt svenskan är ett nytt material för nyanlända ungdomar som går på högstadiet eller språkintroduktion.

Det är viktigt med en grundläggande start för att skapa förutsättningar för ett fortsatt lärande. I Möt svenskan får eleven långsamt och metodiskt träna sitt nya språk. Möt svenskan består av tre elevböcker. Varje bok är uppbyggd kring ett stort antal bilder som illustrerar ord som eleven behöver i sin vardag.
Böckerna kommer att finnas inlästa som mp3-filer.

Möt svenskan 2 bygger vidare på föregående bok. Alfabetet repeteras och taluppfattningen byggs på. Nu presenteras årstider, månader samt klockan. Skolsituationen med olika ämnen, schema, vidareutbildning samt kommunikationer och tidtabeller finns i Möt svenskan 2. Även begrepp som demokrati och hur det är att leva i vårt samhälle presenteras. Eleven får också ord för att uttrycka sina känslor och en insyn i hur det är att leva i vårt samhälle med våra värderingar.

Lärarhandledningarna ger användbara metodiska tips till varje sida i respektive bok och innehåller även kopieringsunderlag, facit och tester till de tre böckerna. Det arabiska alfabetet finns med i lärarhandledningen samt uttalet av det latinska alfabetet på arabiska. Anledningen till att bara det arabiska alfabetet finns med är att många av språken som talas av våra nyanlända ungdomar bygger på det arabiska alfabetet.

Status: Tillgänglig
Pris: 105 kr
Stadium: 7-9, SFI & SVA, SFI & SVA
Ämne: Svenska som andraspråk, Svenska som andraspråk
Läromedel: Komplement
Utgiven: 2018-01-25
Artikelnummer: 9789152352700