Hoppa till huvudinnehåll
Produktbild för Myrios.noveller - en antologi Digital
Natur&Kultur

Myrios.noveller - en antologi Digital

Specialskrivna noveller för unga läsare

Med Myrios noveller kan du ge eleverna möjlighet att bekanta sig med flera berättarröster.

Bland de 33 novellerna hittar du läsning som passar dina elever oavsett intresse eller läsförmåga. De ständigt aktuella och engagerande ämnena skildras av några av Sveriges främsta författare. Novellerna är sorterade tematiskt och eleverna får möjlighet att möta...

Specialskrivna noveller för unga läsare

Med Myrios noveller kan du ge eleverna möjlighet att bekanta sig med flera berättarröster.

Bland de 33 novellerna hittar du läsning som passar dina elever oavsett intresse eller läsförmåga. De ständigt aktuella och engagerande ämnena skildras av några av Sveriges främsta författare. Novellerna är sorterade tematiskt och eleverna får möjlighet att möta flera perspektiv på angelägna teman så som uppväxt, kärlek och rasism.

Så kan ni jobba med novellerna

Det finns många sätt att använda Myrios i undervisningen. Novellerna kan läsas i helklass, parvis och enskilt. De kan läsas i paddan, på datorn eller lyssnas på. Med novellens hjälp kan ni jobba med lässtrategier, analysförmåga, läsförståelse och tolkning. Ni kan debattera, diskutera och argumentera.

Med tillhörande diskussionsfrågor fördjupar ni lässamtalen i klassrummet. Till varje novell får eleverna möta författaren bakom texten i författarintervjuer. Som lärare får du en grundlig introduktion av varje novell i lärarhandledningen.

Hur kan man jobba med litteratur och digitala medier i skolan?

Lyssna på Åsa Lundholm, litteraturpedagog och förläggare, Myrios.noveller.

Myrios noveller är så bra att vi tecknat abonnemang för alla Stockholms Stads gymnasieskolor!
Elisabeth Söder, Medioteket, Stockholm

Teknisk beskrivning

Digitalbok/interaktiv bok finns tillgänglig online via en personlig inloggning och fungerar på alla datorer (PC, Mac och Chromebook) och surfplattor med webbläsare som Google Chrome, Firefox, Internet Explorer eller Safari. Du behöver internetuppkoppling.

För optimal upplevelse rekommenderar vi en skärmstorlek som minst motsvarar en surfplatta, d.v.s. ca 10 tum och uppåt. Du kan förstås ta del av boken även på mindre skärmar, t.ex. en smartphone.

Läs mer på nok.se/tekniskakrav.

Visa mer
Status: Tillgänglig
Pris: 15 kr
Stadium: 7-9, GY, VUX
Ämne: Svenska, Svenska
Utgiven: 2014-10-24
Artikelnummer: 9789127440616