Hoppa till huvudinnehåll
Produktbild för SamSpråk 2 Textbok onlinebok Ny (elevlicens) 1 år
Sanoma Utbildning

SamSpråk 2 Textbok onlinebok Ny (elevlicens) 1 år

Författare: Stiernstedt, Metta, Bernhardtson, Eva, Tarras, Louise
Onlineboken
Vår nya onlinebok är en digital kopia av den tryckta boken och har i de flesta fall ljud. Det går inte att skriva direkt i boken men det finns en anteckningsfunktion bredvid. Onlineboken är tillgänglig från valfri dator eller surfplatta med internetuppkoppling.

SamSpråk är ett elevaktivt läromedel som bygger på samarbete i par eller grupp, men omfattar även uppgifter för enskilt arbete. Eleverna får många tillfällen att uttrycka sig genom att tala om känslor, berätta om egna erfarenheter, reflektera och göra jämförelser mellan olika länders normer och de som förekommer i Sverige. Det är elevernas egna tankar och erfarenheter som utgör stommen i det SamSpråk vill förmedla.

Textböckernas uppgifter, bilder, ordspråk, citat och statistik kompletterar texterna och stimulerar till reflektion och många samtal. De grammatiska övningarna finns i huvudsak på kopieringsunderlagen. Övningsböckerna tränar läsförståelse, ordförråd, symboler, fraser och statistik och även en del grundläggande grammatik.

SamSpråk 1 tar upp teman som familj, boende, ekonomi, arbete, miljö, media, kläder och trender. Varje kapitel omfattar fem texter som behandlar temat utifrån olika infallsvinklar. Texterna i Samspråk 1 är uppbyggda av korta meningar, men undviker för den skull inte abstrakta ämnen. Till varje kapitel hör även en svårare text vars språkliga nivå ligger högre än de övriga texterna i kapitlet.
SamSpråk 2 tar upp teman med liknande inriktning men har längre och mer avancerade texter.
Status: Tillgänglig
Pris: 138 kr
Stadium: GY, VUX
Läromedel: Grundläromedel
Utgiven: 2017-08-31
Artikelnummer: 9789152350775