Hoppa till huvudinnehåll
Produktbild för Skrivkonst-konstverk kopieringsunderlag (pdf) skollicens
Sanoma Utbildning

Skrivkonst-konstverk kopieringsunderlag (pdf) skollicens

Författare: Diskay, Suzanna , Feist-Wechselblatt, Hanna

Skrivkonst är lärarens inspiration och handledning för skrivundervisningen (i Svenska 1-3 på gymnasiet och motsvarande skolformer. Inspirationskällan är dels 29 konstverk från olika konstepoker dels Mönstertexter, ett urval av litterära texter och sakprosatexter. Elevernas samtal kring konstverken och mönstertexterna har två syften. De lär sig att se och tolka hur konstnärer och författare finner uttryck för sina tankar och känslor. Vidare får de använda sig av dessa insikter i sitt eget skrivande. Deras resonemang kring konstens och litteraturens uttrycksformer är upptakten till de varierade skrivuppgifterna i boken.

Lärarhandledning
Skrivkonst är lärarens inspiration och praktiska handledning för skrivundervisningen (i fördjupningskursen Skriva och för Svenska 1-3 gymnasiet). Ladda ner konstverken och kopieringsunderlag, bland annat Skrivarverktyg, Responsguide och utdrag ur Mönstertexter.

Observera! Licensen för handledningen gäller i ett år från aktiveringsdatum. Det betyder att hela handledningen måste laddas hem och sparas lokalt för att kunna användas efter det datum licensen gått ut.

Status: Tillgänglig
Pris: 637 kr
Stadium: GY, VUX
Ämne: Svenska
Läromedel: Komplement
Utgiven: 2015-09-24
Artikelnummer: 9789152317969