Hoppa till huvudinnehåll
Produktbild för SOL 4000 Samhälle i dag 8 Elevbok Digital
Natur&Kultur

SOL 4000 Samhälle i dag 8 Elevbok Digital

Författare: Wergel, Karin, Hildingson, Kaj

Läromedel i samhällskunskap för åk 8 som vidgar perspektivet för samhällsundervisningen och sätter demokratifrågorna i fokus.

Bokens inledande kapitel förklarar hur det går till att rösta i olika val och hur Sverige styrs på olika nivåer. De andra kapitlen handlar om folkhälsa, den svenska välfärden, arbete och arbetsmarknadens villkor och nationella minoriteter. Undervisningen kan anpassas för...

Läromedel i samhällskunskap för åk 8 som vidgar perspektivet för samhällsundervisningen och sätter demokratifrågorna i fokus.

Bokens inledande kapitel förklarar hur det går till att rösta i olika val och hur Sverige styrs på olika nivåer. De andra kapitlen handlar om folkhälsa, den svenska välfärden, arbete och arbetsmarknadens villkor och nationella minoriteter. Undervisningen kan anpassas för varje elev.

Digitalboken innehåller bland annat inläst ljud, bildspel, interaktiva bilder samt ord- och begreppsträning. Du kan använda digitalboken som ett komplement till den tryckta boken, eller jobba genomgående digitalt. Du kan också använda den för att flippa din undervisning. Det interaktiva materialet bygger på tydliga principer för lärande. Naturligtvis uppdateras digitalboken kontinuerligt.


Vi lär bättre när:
* Ord åtföljs av bilder
* Ord och bild presenteras samtidigt
* Vi lyssnar på ord i kombination med bilder
* Vi har nytta av alla signaler som lyfter fram viktigt information
* Vi har nytta av att kunna kontrollera informationstakten.

Digitalboken bygger också på några vedertagna kriterier för teknikstött lärande, genom att: blanda olika former av berättande, erbjuda möjligheter att påverka bildspelens och de interaktiva bildernas förlopp samt ge direkt återkoppling på vad som visats genom enkla test och fundera-frågor.

Teknisk beskrivning

Digitalbok finns tillgänglig online via en personlig inloggning och fungerar på alla datorer (PC, Mac och Chromebook) och surfplattor med webbläsare som Google Chrome, Firefox, Internet Explorer eller Safari. Du behöver internetuppkoppling.

För optimal upplevelse rekommenderar vi en skärmstorlek som minst motsvarar en surfplatta, d.v.s. ca 10 tum och uppåt. Du kan förstås ta del av boken även på mindre skärmar, t.ex. en smartphone.

Läs mer på www.nok.se/tekniskakrav

Visa mer
Status: Tillgänglig
Pris: 79 kr
Stadium: 7-9
Ämne: Samhällskunskap
Läromedel: Grundläromedel
Utgiven: 2016-09-22
Artikelnummer: 9789127437364