Hoppa till huvudinnehåll

Om digitala läromedel

Med digitala läromedel har läraren alltid enkel tillgång till ett innehåll med hög kvalitet som följer styrdokumenten och kunskapskraven. Läraren kan också individualisera undervisningen efter varje elevs förutsättningar. Eleverna får en interaktiv lärmiljö och forskningen visar att det ökar motivationen.

Det finns i Läromedelsportalen olika digitala läromedel och läromedelskomponenter: lärarhandledningar, grundläromedel, övningsmaterial och diagnosverktyg m.m. Många av läromedlen har särskilda lärarverktyg för att planera lektioner, kommunicera direkt med elever, göra digitala och självrättande diagnoser och dokumentera elevernas resultat. De kan också uppdateras med aktuella fakta och annat material. Digitala läromedel gör det ofta möjligt för lärare att inbädda både sitt eget material och andra lärresurser. För elever blir det en rik lärmiljö med både texter, ljud, bilder och film och interaktiva övningar.

Digitala läromedel ger lärare nya möjligheter att undervisa och elever att lära och bidrar till att öka kunskapsresultaten för alla elever.

Medlemsföretagen i Svenska Läromedel har i Läromedelsportalen samlat sina digitala läromedel på en enda plats. Alla vi som utvecklar digitala läromedel vill att du enkelt ska kunna välja det som passar bäst för dig och dina elever.